Lappajärven kirkko on vuonna 1765 rakennettu kirkko Lappajärven Kirkkoniemessä. Ulkokulmistaan viistetty ristikirkko ja tapuli ovat Matti Hongan toteuttamia. Katolla nousee kahdeksansärmäinen, huippupiikkiin päättyvä “lyhty”-rakennelma. Istumapaikkoja kirkossa on noin 500.
Peruskorjauksia kirkossa on suoritettu vuosina 1904, 1965 ja 1987, jolloin asennettiin mm. sähkölämmitys ja uudet urut. Kattavampi kirkon remontti tehtiin vuonna 2015. Tällöin kirkko maalattiin sisältä ja ulkoa, ikkunat eristettiin ja katto tervattiin sekä tehtiin muutamia rakenteellisia muutoksia kirkon kuoriosassa. Lisäksi uusittiin hälytys-, palosammutus-, valaistus-, sähkö ja äänentoistojärjestelmät sekä tehtiin muutoksia tuulikaappeihin.
Kirkon nykyiset urut on saatu käyttöön vuonna 1987, jolloin seurakunta täytti 350 vuotta. Valmistaja on Hans Heinrich’in urkutehdas ja äänikertoja on 21. Koneisto on mekaaninen. Urut sijoitettiin lattiatasoon ja kuoron paikka urkujen viereen. Järjestely on todettu käytännössä toimivaksi.
Johannes Backmanin valmistama saarnatuoli (1765) sisältää maalauksia, kuten Mooses, Johannes Kastaja ja neljä evankelistaa. Lisäksi siinä on kristillisiä symboleja. Alttari sijaitsee ristikeskustan kulmassa. Samanlainen järjestely on mm. Pietarsaaren maaseurakunnan kirkossa. Alttaritaulu, “Jeesuksen hautaus”, on arkkitehti Ilmari Launiksen maalaama 1915.
Vaivaispoika tapulin oven vieressä on saatettu nykyiseen asuunsa 1841. Kirkkovene hautausmaalla, suojakatoksessaan, on Itäkylästä, muistona aina järven ympärillä asuneen seurakunnan kesäisistä kirkkomatkoista ennen nykyisten kulkuvälineiden aikaa.