Kyrö Distillery fick sin början, såsom många andra inhemska företag, i en idé som kläcktes under en bastukväll: varför görs det ingen whisky av råg i Finland? Destilleriet hittade sitt hem i Storkyros gamla andelsmejeri, samma byggnad där man en gång i tiden utvecklade Oltermanni-osten. Pannorna värmdes upp första gången 2014 och efter det har destilleriet vunnit otaliga internationella priser och säljer nu sina produkter i tiotals länder.
Kyrö Distillery Home är Kyrö Distillery Companys destillerirestaurang och besökscenter. Under öppettiderna har besökarna möjlighet att delta i en historiefylld visning av destilleriet, provsmakning av rågprodukter samt njuta av unika cocktails gjorda av lokala råvaror. Grupper kan även beställa middag med närproducerad mat på restaurangen och besöket kan inkludera till exempel provsmakning, cocktailskola och visning av destilleriet. Destillerirestaurangen arrangerar även olika evenemang året runt.
Läs mer om Kyrö besökscenter på dess webbplats.